2010 Udflugt Redningsstation Hvide Sande 31maj

Den 31. maj mødtes vi til årets sommeraftentur, som i år gik til Hvide Sande Havn, som blev indviet i 1931. Vi tartede med et besøg på Redningsstationen, hvor vi bla. så det nyeste materiel i form af redningsbåd og redningsbil. Mandskabet består af 10 personer, hvoraf de seks er frivillige – og de deltager i mange forskelligeartede opgaver – fra at hjælpe ambulancevæsen ved sygdom på stranden til krævende og til tider farlige aktioner på oprørt hav. Der rykkes ud til omkring 100 aktioner om året. Vores rundviser, som stadig selv er aktiv redningsmand, fortalte mange spændende og sjove historier – og vi kunne meget aktuelt se resultatet af en af deres seneste redningsaktioner i form af en lystyacht – der blev reddet fem personer, som var sprunget i havet – og yachten til flere millioner euro blev slæbt med hjem til havnen.

Vi fik også en rundtur på redningsbåden Emilie Robin fra 1989, som ligger ved kammerslusen – og vi fik et godt indtryk af, hvor stort et indtog it-hjælpemidler også har gjort her – og at det gør mange ting nemmere.

Derefter var vi en tur i Blåtårn, hvor vi fik fortalt om dagligdagen for en slusevagt – lige fra at sørge for vandgennemstrømningen mellem hav og fjord, sørge for at hæve og sænke broen – og til at tage imod en impulsiv Dronning Margrethe, som uden for program lige skulle se udsigten og smage tørfisken. Slusevagten gav også en rundtur i manøvregangen ved afvandingsslusen, hvor der er en permant udstilling af Hvide Sande og Slusens historie – utroligt spændende! – og hver sommer er der tillige kunstudstilling med gratis adgang for alle – i år hedder udstillingen: “Fra Klippe til Sand”, 18. – 30. juli 2010, tjek www.hvidesandesluse.dk.

Vi sluttede aftnen af med kaffe, kage og smuk solnedgang på stranden i Hvide Sande – med en kølig vind fra den sidste forårsdag, som dog alligevel bar løfter med sig om en lun sommer på vej.
God sommer!
Anna-Marie og Arne Andersen, Dybe