2011 Grandækningskursus den 24 oktober

85 gravere og medhjælpere satte hinanden stævne i Thyborøn.

Pastor Robert Enevoldsen holdt morgenandagt, i den smukke lyse nye kirke. Talen passede lige på os, der var kommet langvejs fra, om at komme til “Verdens ende” , og nå helskindet frem. At leve “Menneskelivet” kan sammenlignes med, “at køre i tåge”. Modgang og så komme videre. Bag tågen skinner solen – Gud er der. Kom til mig I som slider jer trætte. Vi sang “Den mærke nat forgangen er” og “Ingen er så tryg i fare”.

Efter andagten var der kaffe og rundstykker i ” Sideskibet”.

Søren Kiilerich stod for fordeling af holdene, 8 hold med nybegyndere og instruktører, 17 hold der konkurrerede om V.M. i grandækning (vestjysk mester).

Den lokale graver, Mary Dali Jensen gav lidt instruktion om forholdene på Thyborøn kirkegård, det stormer og blæser, så det skal hæftes godt fast, i det der er at hæfte i, hæk og planter.

Udstillerne var på plads i deres stande, Brandsoft, Arne Dohms efterfølger, Handelsagenten og DanSand, blev godt besøgt i løbet af formiddagen, selvom der var stor konkurrence blandt deltagerne. Der blev også arbejdet meget koncentreret. Efterhånden var alle færdige, og vi kunne stemme på den fineste granpyntning.

Frokost: Kogekonerne i kirkekøkkenet havde kogt en lækker karrysuppe, med masser af urter i, det gav varmen, UHM det var godt, mange fik 3 gange. Tak for mad til de gæve kvinder i kirkekøkkenet.

Så skulle spændingen udløses, og det blev hold nummer 23, der løb med V.M, mesterskabet i grandækning 2011. Erling Larsen Vorgod Kirke, Birgitte Lauridsen Nr. Lem Kirke, og Else Marie Nielsen Asp Kirke. DanSand havde sponseret en lækker trøje til hver af de heldige vindere.

Evaluering: Lærerig dag for nybegyndere. Fint forløb, der var god tid til at grandække, se kirkegården og besøge udstillerne.

Tak for en dejlig dag til Mary og hendes mandskab, kirkebetjening, menighedsråd, udstillerne, instruktører, kursusudvalg og ikke mindst de damer der var i køkkenet.