2013 Have og landskab i Slagelse

Det er den 29. august vækkeuret ringer tidligt for der er Have og Landskabsmesse i Slagelse, hvis jeg vil med skal jeg være i Spjald kl. 7, ankommer kl. lidt i 7 , der er tomt på pladsen hvor vi skal mødes, lidt efter kommer der heldigvis flere, vi stiger glade og forventningsfulde ombord, næste stop er Herning, bussen kører godt til og snakken går om hækklipning, nye maskiner og meget andet.

Vi holder formiddagskaffe-pause på Fyn, det gør de også fra Viborg, godt med et rundstykke og en kop kaffe. Hurtig videre over Fyn, markerne er sorte de har allerede nået at få sået vintersæd, vejret er perfekt til udflugt lidt overskyet og tørvejr.

Endelig fremme, vise billet, og hvor skal man begynde. Der er jo alt hvad man kan ønske sig, små og store maskiner, også dem til rugbrødsmoter. Sælgerne er oppe på mærkerne, byder på alt fra chokolade, kaffe, små dramme og mad. Hold da op, sikke en udvikling der er sket på det sidste, nogle af maskinerne ligner jo transformers som mine børn legede med for 10 år siden, tænk at den generation kan udvikle maskiner, der ligner insekter, når de kører rundt i det grønne.

Planteskolerne havde også meget at byde på, især stauder og græsserne var der mange forskellige sorter, som kunne bruges på kirkegården.
Roser og stedsegrønne var der selvfølgelig også, og frugttræer i alle sorter.

Legepladser og belægningssten, krukker og havemøbler, godt der er havemøbler med, når man har set så meget bliver benene trætte, ja hele selvskabet var vist trætte, der var stille i bussen da vi tog fra Slagelse, traditionen tro aftensmad i Fredericia, denne gang på

Sømandshjemmet, en god svinekotelet med kartofler og sovs, som vor Mor ville have lavet det.
Veltilrettelagt tur, tak til Søren som stod for arrangementet.

Referent Trine Damgaard, Hover