2016 Anlægskursus Nees kirkegård referat

Torsdag den 9. juni var dagen, hvor der var det årlige samlingspunkt for gravere i Ringkøbingkredsen.
Lidt over 70 mennesker var fremmødt på denne skønne sommerdag. Det var det højeste antal i mange år, og den mindste kirkegård vi har været på – altfor løb bare super godt.
Udstillerne var også mødt talstærkt op, og de fik også en dejlig dag med masser af salgssnak.
Udstillerne var følgende:
Dansand
Anker Bjerre
Herning Have og Park
Prokirke comfort (Bjarne)
Espersen Stenhuggeri
Jespers Planteskole
Brandsoft
Kl. 9.00 var det tid til at komme ind i Nees smukke kirke til en lille andagt, hvor Provst Knud Erik Nissen stod på prædikestolen. Emanuel Fabricius sang sammen med en masse sangglade gravere, og Anette Gammelgård sad ved orglet. Tre gode salmer gode salmer: 754 Se nu stiger solen af havets skød og 425 Velsignelse, al jordens tarv, som passede godt til provstens prædiken. Til slut sang vi nr. 6 Dig var mildeste Guds fader.
Derefter bød Søren Iversen velkommen til Nees Kirke og Kirkegård, og så var der kaffe og rundstykke i Nees forsamlingshus.
Efter kaffen og nogle informationer var det tid til at komme ud og arbejde.
Der var fire hold med nybegyndere og en erfaren instruktør, og fire hold af garvede gravere, der havde fået frie hænder til at til plante og anlægge gravstederne – det var nogle fine anlæg, der blev anlagt.
Det var også det generelle indtryk, at nybegynderne følte sig klædt godt på til at komme hjem på deres egen kirkegård.
25 personer deltog i beskærerkursus, hvor en medarbejder fra Jespers planteskole viste nogle fif. Beskærerkurset var delt op i to hold, og det gik ikke så hårdt ud over kirkegården, som man måske havde troet, men mange ting blev vist, og der var en masse snak, og spørgelysten var stor.
Og så var det pyntningen i kirken.
Buketter, dekorationer, puder og meget andet, og sikke flotte ting, der blev lavet – det var rene mesterværker.
Stenhugger Espersen fra Holstebro havde også nogle kursister, som huggede i sten, et dejligt nyt tiltag.
Efter lidt sved på panden og veludført arbejde var det tid til smørrebrød og evaluering af dagens arbejde. Alle var enige om, at alle havde ydet et stort stykke arbejde.
Til slut skal der lyde en stor tak til præst, kirkesanger, organist, Møborg-Nees menighedsråd og ikke mindst Graver Søren Iversen for en fantastisk dejlig dag

Referent: Arne Yderstræde Andersen. Dybe kirkegård