2019 Referat fra Studieturen

En dejlig sommerdag, tirsdag den 27. august, startede Bæks busser med at samle 30 graver og medhjælper op i vores område.
Da alle var steget på bussen, sang vi en morgensang og kørte med motorvejen mod Nygaards planteskole i Vejen. Vi gjorde stop på en rasteplads, hvor vi nød de medbragte rundstykker og en kop kaffe.
Da vi kom til planteskolen fik vi en tur på et par gummivogne, hvor vi sad på nogle paller . Planteskolen var på 15 ha, så det var godt, vi kunne blive fragtet rundt.
Ejeren fortalte om hækplanter og andre planter der var plantet ud på friland, for at blive større og mere robuste.
Da vi kom tilbage var vi inde i hans store drivhuse og så hvor deres bunddække og hækplanter blev startet op. Til slut var vi rundt og se deres stauder og kirkegårdsplanter. En spændende rundvisning hvor vi kunne godt kunne have brugt en time mere, men vi skulle videre, da vi havde bestilt Stjerneskud og Bøf med spejlæg på restaurant Backhause i Ribe. En lækker middag.
Derefter gik vi rundt om domkirken og hen på den gamle kirkegård i Ribe, hvor vi havde en aftale med Kirkegårdslederen Hanne om en rundvisning. Det viste sig at Hanne stod på den nye kirkegård 2 km. så vi måtte har fat i bussen igen, for at komme derud.
Nå, men vi kom ud på Ribe ny kirkegård hvor vi fik en god rundvisning , de havde fået lavet en helhedsplan for kirkegården og nu var de ansatte i gang med at udføre det.
Der var blevet åbnet (planter var blevet fjernet) ind på kirkegården, så de omkring boende kunne se ind. Der var plantet æbletræer af folk fra byen . De forskellige afdelinger hed ikke A , B , C. Men havde navne efter hvilke planter der var dominerende.
På et område var der vilde blomster og der var der opsat bi stager, som nogle fra byen passede. Honningen som var lavet på kirkegården kunne man købe.
Der var også et område med græs, som kun blev slået en gang om året,
Det var en spændende ny kirkegård og meget interessant at høre om.
Kl. 16 vendte vi bussen hjemad efter en indholdsrig og hyggelig dag.
Referat v. Søren Iversen, Nees kirkegård.